Oddělené kuchyně mají v moderním designu STOP: Jaké výhody má otevřený prostor?

Více světla a příjemnější prostředí pro hosty.

V Novém bydlení jsme tento týden hledali dům ve městě pod Zoborem. Kateřina s manželem a jejich pětiletou dcerou se rozhodli, že z paneláku půjdou do rodinného domu. Touží po velké kuchyni, garáži a zahradě. Vzali jsme je i k domu, který potřebuje dokončit - nachází se v obci Branč, odkud pochází otec a tchán našich kandidátů. Problémem do budoucna by mohly být ranní a večerní zácpy, které souvisejí s dojížděním do Nitry. Samotná nemovitost však působí zajímavě a to zejména po změnách, které by s půdorysem provedla naše architektka Lucie Ortutová.

Ta by již tradičně ráda bourala i stěny. "Máme před sebou existující půdorys a navrhovaný půdorys. Rozdíl je v tom, že jsem se snažila dispozičně propojit prostor i opticky, kvůli světlu tento obývákový prostor s tím kuchyňským a jídelním," prezentovala zájemcům navrhovanou předělávku. Proč se rozhodla pro takový radikální krok? "Protože tamtím směrem je jih a v obývacím pokoji je severní okno, což pro obývákové prostor není zcela optimální," vysvětluje.

Samozřejmě, toto nebyla zdaleka jediná změna, kterou Lucie navrhuje. "Dětský pokoj máme přechodný. Není maý, ale problém je, že je průchozí. Proto jsem zkusila další fintu, zrušila jsem zimní zahradu, která by uměla být integrována s vaší ložnicí. Tím pádem ze zadní místnosti víme udělat šatník," pokračuje Lucie. A jak bude vypadat interiér? "Líbí se mi váš styl, takový čistší, světlý, bílý, tak jsem tím pádem tu architekturu prostoru směřovala nějak takto," dodává naše architekta. My dodáváme, že celou vizualizaci najdete ve videu. Nové bydlení můžete sledovat opět v neděli v 18:00 nebo v pondělí v 13:30 na JOJ Family!

Celou epizodu pořadu Nová zahrada najdete v našem archivu zdarma!