Náhle se vám minulo pečivo? Upečte si vlastní ze surovin, které máte běžně doma!
Kdo by už jen nepoznal situaci, že se v domácnosti nečekaně mine pečivo či chléb a vy si najednou nemáte na co dát oblíbenou pomazánku. Když si pak představíme, že bychom pro čerstvé rohlíky měly měřit cestu do obchodu, na čele nám nabíhají krůpěje potu, bez ohledu na to zda je obchod vzdálen několik minut pěšky nebo je rovnou "přes silnici". Pokud jsou vám tato slova povědomé, tak určitě oceníte jednoduchý a rychlý recept na přípravu domácího pečiva, který představila v pořadu Na chalupě moderátorka Katka Jesenská. Jeho největší výhodou je, že ho dokážete připravit ze surovin, které máte domě běžně k dispozici.
Chalupové placky
půl kila hladké mouky
deci vína
uzená slaninka
čerstvý rozmarýn
prolisovaný česnek
sůl
voda
V misce smíchejte mouku, na kostičky nakrájenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a víno. Vodu dolévejte během hnětení těsta podle potřeby. Když bude těsto hotové, nechte ho na půl hodinu odležet. Následně vytvarujte z těsta menší placičky, které opečte na rozpálené pánvi bez přidání tuku. Na závěr můžete placky potřít prolisovaným česnekem. Pro výraznější vůni potřete placky i máslem. Dobrou chuť!