Koleník v Africe nemohl usnout: Nebyly to ale hyeny, co mu znepříjemnili noci

Co za tím stálo?

Ján Koleník, představitel hlavního hrdiny seriálu ZOO - Petra Baláže, patří k těm šťastlivcům (a podle názoru některých i nešťastlivcům), kteří se díky natáčení dostali až do Afriky. Zejména nepřející takového výletu překvapí, jaké vzpomínky si odtud odnesl, byť sám váhal pro vlastní důvody: "V Africe bylo krásné, ale kdyby mě nutili jít znovu, velmi bych musel přemýšlet, protože let je velmi traumatizující záležitost pro mě. Ale těch jedenáct dní v té Africe bylo to, co mě absolutně uklidnilo."

Samozřejmě, těch odpůrců se našlo několik i v samotném okolí herce. "Před odletem mě každý varoval: nevíš, co tam je, nevíš, co tam hrozí, kdo se o vás bude starat, ale najednou tam bylo všechno tak harmonické, že si musím vymýšlet dramatické příhody, aby to bylo něčím zajímavé," konstatuje Koleník s úsměvem na tváři.

Jednu úsměvnou a tak trochu hrozivou vzpomínku si přece jen odnesl hned z první africké noci: "První noc jsem se v Africe bál spát ve stanu. Ne proto, že vedle vyly hyeny a skutečně jsme slyšeli v noci ty zvuky, co patří na safari, ale foukal silný vítr a ta plachta nade mnou dělala rámus. Zavolal jsem na recepci, neboť ten stanový tábor měl recepci v jiném stane. Paní mi donesla špunty do uší, abych se nebál. S nimi jsem spal jednu noc a další jsem byl už úplně v pohodě."

ZOO pokračuje s premiérovým epizodami na JOJ Family každý pátek a sobotu ve 20:20, sledujte nás!