Zdieľaj

David se při děsivé nehodě podruhé narodil: Srazil ho vlak a jako zázrakem přežil!

David oslavil koncem června své kulaté 20. narozeniny. Pravdou ale je, že tento rok to už byly jeho druhé narozeniny. Mladému muži se totiž jakoby zázrakem podařilo přežít obrovskou tragédii, kterou dodnes nedokáže pochopit.

Psal se 7. březen, kdy se David po práci vybral s kamarády na pivo. Co se dělo pak, nedokáže dodnes pochopit. Mladého muže totiž srazil vlak. V té chvíli při něm zřejmě stáli všichni andělé strážní, protože děsivou nehodu přežil. "Buď mi někdo něco hodil do pití nebo mi přepnulo. Sebral jsem se, co si nepamatuji. Zastavil se při jednom chlapci, nechal jsem mu telefon, kšiltovku, klíče. Že pokud půjde se mnou, ho skopu. Po kolejích jsem asi zašel až tam. Probral jsem se až pod vlakem, když jsem zjistil, že nemám nohy," zavzpomínal si událost, která se staly mezi Podbrezovou, v níž bydlí, a Dubovou. Místo nehody je vzdálené od Podbrezové 5 až 7 kilometrů, proto nepřipouští, že by se to stalo kvůli opilosti. Ve tmě a v podnapilém stavu by totiž tak daleko nezašel.

V7N David Zdroj: TV JOJ

David je velký bojovník a nezlomilo ho ani to, že přišel o nohy. Právě naopak. Snaží se zařadit do aktivního života a nepropadá zoufalství. "Víc mi to dalo, jako vzalo. Vzalo mi to nohy, ale však co? Dali mi protézy a běhám. Ale dalo mi to lidi, které mohu v klidu nazvat svou rodinou. Přičemž dlouho jsem v podstatě rodinu neměl," povzdychl. Na růžích ustláno totiž nemá ani doma. Spolu s matkou a prarodiči se tisknou v malém jeden a půl pokojovém bytě. Nejvíce ho trápí to, že jeho máma se podle jeho slov velmi ráda dívá na dno skleničky. "Minule přišla domů zase opilá. Tak tady vyváděla. Skoro jsem se tu zhroutil. To bylo, když mě propustili z nemocnice. Nevěděli mě dvě hodiny uklidnit od pláče. Třásl jsem se. Nedělalo mi to na psychiku dobře," konstatoval David, který chce začít nový život. Svou naději vidí v paralympijském sportu, který je jeho novým cílem a možností seberealizace. Nuž, a nejen v tom mu Sedmé nebe velmi pomůže.

Nenechte si ujít tento strhující příběh v neděli V sedmém nebi ve 20:20 na JOJ Family!