Zdieľaj

Jak se plánuje svatba, která se odehraje V sedmém nebi? Odhalíme vám tajné zákulisí!

Jak to vypadá v případě, že se svatba odehraje na natáčení televizního pořadu? Toto je tajné zákulisí příprav!

Dříve, než se vůbec začne plánovat svatba, která se ve studiu odehraje, musí proběhnout zásnuby. Zamilovaní, kteří se V sedmém nebi vezmou, se obvykle zasnoubí přímo před kamery. Pak se začne vyřizování. Aby však tvůrci a produkční tým mohli vše naplánovat, potřebují mít "spojence". Tím je jeden z budoucích manželů, který o svatbě v studiu dopředu ví a je produkci ve vyřizování nápomocný. "Úplně prvním krokem je zařídit papírování. Jeden z manželů musí v místě trvalého bydliště na matrice vybavit takzvaný Pověřovací list. Následně ho pošle nám a my ho odneseme na příslušný Městský úřad v Bratislavě. Zaplatí se právní poplatky a přípravy se mohou začít," vysvětlil vedoucí výroby pořadu, Róbert Martiniak. Tento první krok se musí splnit nejpozději 7 dní před obřadem. Na městském úřadě se vyřizuje i oddávající. Je jím starosta Ružinova, Martin Chren, protože studio, ve kterém se pořad natáčí, se nachází v městské části Ružinov. Svědky k obřadu si určí jeden z manželů. Obvykle jsou to rodinní příslušníci, kteří se na daném natáčení budou fyzicky nacházet.

Zásnuby Mišky a Petra boli ako vystrihnuté z romantického filmu. Zdroj: TV JOJ

Aby se příští novomanželé cítili ve studiu opravdu výjimečně, nesmí na scéně chybět svatební výzdoba. Tu má pod palcem eventová firma, která dodává všechny dekorace do relace. Šaty pro nevěstu se vždy půjčují od svatebního salonu. Na natáčení se přinese několik variant šatů, obvykle tři, aby si nevěsta věděla vyzkoušet, které jí sednou nejlépe. Každé mají jiný střih a o trošku jiný odstín bílé. Oblek pro ženicha se kupuje stejně jako zlaté obroučky. O svatební účes a make-up se stará šikovná maskérka. "Při výběru účesu se řídím tím, jaké má nevěsta preference, zda bude mít ve vlasech závoj nebo ozdoby a také hustotou vlasů. Pokud má krásné dlouhé a husté vlasy, tak jak to bylo i nyní, můžeme vsadit na romanticky rozpuštěné vlasy. Co se týče líčení, nevěsty to nechávají na mě a důvěřují mi. Nevěstu ale vždy ujistím, že líčení nebude výrazné, ale jemné, které podtrhne její rysy obličeje. Zajímavostí je, že ačkoli tato nevěsta nosila brýle, na svatbu jsme jí je nedali. Chtěla jsem, aby vynikly její krásné modré oči," vysvětlila maskérka Blanka Blanárová. Kytici pro nevěstu a "pírko" pro ženicha dodává květinářství, které dodává všechny kytice a květiny do relace.

Jak to vypadá reálně na place? Příprava scény, líčení a oblékání nevěsty, chystání ženicha trvá zhruba hodinu. Zatímco maskérka a produkce mají plné ruce práce v zákulisí, na scéně se připravuje svatební výzdoba. Odtáhne se sezení ve studiu, umyje se podlaha a rozprostře se bílý koberec. Zajišťuje ho zmiňovaná eventová agentura a vždy je zcela nový, aby byl čistě bílý. Před natáčením je pod fólií a těsně před natáčením svatby se fólie stáhne. Průběh svatebního obřadu se vždy musí kvůli kamerám a světlům nanečisto vyzkoušet. Zkoušku měl pod palcem pomocný režisér Michal Kalman, který je divákům známý i ze show Česko Slovensko má talent jako "malý Mišo". Matrikářka, nevěstu a ženicha si zahráli figuranti z komparsu. Když je vše připraveno, obřad se může začít. Romantický moment, jakým svatba rozhodně je, vnímá emotivně i samotný moderátor. "Svatba je vážný a závazný právní akt a pokud se dvojice rozhodne ho uzavřít u nás ve studiu, je to pro nás čest. To není zazpívání písničky či zatancování. To je svatba jako silný závazek. Jsme rádi, když si dvojice vyberou náš prostor k provedení takového aktu. Jsme poctěni," řekl Vilo Rozboril.