Zdieľaj

Školačka Vanesska byla úplně zdravá a potom přišla tvrdá rána: Zdrcující diagnóza!

Mladá dívka je však velká bojovnice!

Vanesska si až do února minulého roku žila svůj bezstarostný dívčí život plný smíchu a radosti. Šťastnou ji dělala zejména gymnastika a měla velké plány. Pak se však stalo něco nečekaného. Ve škole jí přišlo špatně a lékaři začali okamžitě zkoumat, co je ve věci. Pro mladou dívku se rozběhl kolotoč vyšetření a na jeho konci vyslechla zdrcující diagnózu. "Udělali jí krevní testy a přišlo se na to, že její ledviny selhávají.rychle gradující diagnózu. Začalo se jí to v únoru a už v červenci jsme chodili na dialýzu," zavzpomínala její máma Marta. Vanesskin život se tak radikálně změnil. Třikrát do týdne musí chodit na vyčerpávající dialýzu. Zapomenout musela i na svůj největší koníček. "Nemohu dělat všechno to, co jsem mohla předtím. Dělala jsem gymnastiku a tu nemohu dělat vůbec. Chybí mi to," řekla dívka V sedmém nebi.

Vanesska musí absolvovať dialýzu až trikrát do týždňa. Čas využíva na učenie sa. Zdroj: TV JOJ

Nadějí pro ukončení jejich trápení je transplantace. V souvislosti s problémy, které má, statečná Vanesska změnila své plány do budoucna. "Chtěla bych být doktorka, protože chci pomáhat dětem," vysvětlila. Sílu bojovat jí mimo jiné dodává hudba, která je pro ni i terapií. Speciálně písničky od její oblíbené Lucky Bílé. Vanesska má tedy dva sny - uzdravit se a setkat se s touto divou. Jelikož se zdravím jí pomoci neumíme, radost do žil jsme jí vlili osudovým setkáním s její milovanou zpěvačkou. A garantujeme vám, že o silné emoce nebude nouze!

Nenechte si ujít tento strhující příběh již v neděli V sedmém nebi ve 20:20 na JOJ Family!

Podpořte pořad V sedmém nebi v divácké anketě OTO 2019 a hlasujte za ni v kategorii Program roku! Udělat tak můžete na tomto linku!