Zdieľaj

Když je láska silnější než předsudky: Příběh vozíčkáře a fitnesky je jako z filmu!

Nenechte si ujít tento krásný příběh V sedmém nebi.

Martin byl aktivní a činorodý mladý muž, který miloval život. Jenže v roce 2008 se mu všechno obrátilo naruby. S partou se vybrali koupat a jediný skok do bazénu mu už navždy změnil život. "Byli jsme s partou u bazénu. Já jsem skočil a zůstal jsem ležet ve vodě. Otočili mě a ptali se, co se děje. Řekl jsem jim, že si necítím ruce a nohy. A už to bylo," zavzpomínal si na osudový okamžik Mattes, jak ho všichni přezdívají. Po úraze zůstal zcela ochrnutý od ramen dolů, s čímž se vyrovnával velmi těžko. Ze dne na den byl z něho ležící pacient, který byl odkázán na pomoc druhých. Do jakžtakž normálního života se vracel více než rok. Pak vstoupil do jeho života další osudový moment, když se přes Facebook seznámil s Veronikou. S mladou a šarmantní dívkou, která se věnovala body fitness a měla na kontě množství ocenění ze soutěží. Začali si spolu psát a netrvalo dlouho a bláznivě se do sebe zamilovali. Po třech měsících se poprvé setkali a jejich vzájemný cit byl ještě silnější. Jak však Martin přiznává, měl obavy, jak jeho zdravotní stav Veronika přijme. Jestli fitneska dokáže být ve vztahu s ochrnutým mužem. "Trochu jsem se bál, co na to řekne, ale tím, že jsme si psali, volali, tak ten vozík neřešila. Řešila mou povahu, jaký jsem a tak jsme si vycházeli," těší se Mattes.

Jenže ne všichni sdíleli jejich nadšení z velké lásky. Jak oba přiznávají, stálo proti nim mnoho lidí. Spojení těchto dvou okolí připadalo zkrátka nekompatibilně. Nový vztah se nelíbil ani mámě Veroniky, která ji přemlouvala. "Říkala, že si zkazím život. Že to budu mít těžké. Že nevím, co to obnáší a jak to chodí. A tak dále. Jakože, já ji chápala, ale šla jsem si za svým," řekla se smíchem. Po čase spolu zamilovaní začali bydlet a Veronika si na Martina vybavila asistenci, za kterou dostává příjem. To je však důvod, pro který se nemohou vzít, i když velmi chtějí. Podle zákona totiž asistenci nemůže vykonávat rodinný příslušník. Martin je Veronice za všechno vděčný, a proto by jí chtěl dopřát svatební cestu, ačkoli bez svatby. Díky sedmému nebi poletí do pohádkového Dubaje, a že si to užijí plnými doušky, ani nemusíme říkat!

Nenechte si ujít tento příběh už v neděli V sedmém nebi ve 20:20 hodin na JOJ Family!

Podpořte pořad V sedmém nebi v divácké anketě OTO 2019 a hlasujte za ni v kategorii Program roku! Udělat tak můžete na tomto linku!