V7N Vilo a Sandra
Zdieľaj

Úžasný recept z medvědího česneku podle Rozborilovců: Oblížete se i za ušima!

Chutné tyčinky si připravíte opravdu jednoduše.

Lidé si medvědí česnek oblíbili zejména pro její fantastické účinky. Má detoxikační schopnosti, pomáhá při žaludečních potížích, jakými jsou průjem, zácpa či plynatost a také má preventivní účinky vůči rakovině tlustého střeva. Přirozeně snižuje krevní tlak, takže pro ty, kteří ho mají vysoký, je ideální. Pomáhá při migrénách, používá se při léčbě horních dýchacích cest, například při astmatu či zánětu průdušek a samozřejmě posiluje imunitu.

Milovníci medvědího česneku se každý rok těší na duben, který je jeho sezónou. V tomto období roste tato zdravá pochoutka hojně a téměř na každém kroku. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří si ho vždy rádi nasbírají a už nevíte, jak byste ho použili, máme pro vás skvělý tip. Připravte si s námi chutné a voňavé tyčinky s medvědím česnekem podle receptu manželů Rozborilovců. "U nás je sezóna medvědího česneku v plném proudu. Moje manželka právě dělá tvarohové tyčinky s medvědím česnekem, bohovská lahůdka," napsal na svém facebookovém profilu moderátor Sedmého nebe. Jelikož jste se nám více ozývali s tím, že byste měli zájem o přesný recept, my jsme ho pro vás získali.

Zdroj: archív V.R.

Tyčinky s medvědím česnekem

Potřebujeme: Medvědí česnek, listové těsto, tvaroh, vajíčka, sůl, kmín

Postup:
Na rozválené listové těsto rozmačkáme tvaroh. Podle chuti lze dochutit solí či pepřem. Posypeme ho nasekaným medvědím česnekem. Takto připravené těsto s nádivkou přeložíme a nakrájíme na tyčinky. Mírně je zatočíme, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. Necháme zapéct v troubě, dokud nebudou mít tyčinky zlatou barvu. Dobrou chuť!