Renáta Názlerová: "Do scénářů se snažím dostat pocity a emoce"

Scénáře Soudní síně píše sám život i rukou Renáty Názlerovej.

Co si napíše to si i zahraje. I taková situace někdy čeká na Renatu Názlerovú, která má v Soudní síni nejen roli advokátky, ale i scenáristky případů. Na takové spojení si rozhodně nestěžuje: "Je pravda, že scénář, který jsem napsala a hrám v něm, je pro mě jiný, protože přesně vím, co jsem tím myslela a přesně vím, kam jsem tím mířila."

Jako scenáristka do případů vkládá roky praxe novinářky, během nichž poznávala mnoho lidí v nejrůznějších situacích: "Každý scénárista se musí držet pravidel a zákonů, ale na to, aby byl příběh poutavý, v určité míře může svým způsobem domluvit věci. A právě tady, kde mohu využívat svou tvořivost, využívám to, co mi lidé řeknou, nebo to, co znám z vlastní zkušenosti."

Každý z nás se občas setká se situací, která v nás vyvolá pocit křivdy nebo dojem, že se systém zachoval nesprávně. Scénárista je jedním z těch, který může problém ukázat veřejnosti. I Renáta se setkala se situacemi, které by ráda ukázala i v Soudní síni: "I v mé rodině a okolí se odehrávaly případy, kdy měli tito lidé problém a vím jak moc se trápili, aby to vyřešili. A tyto pocity a emoce se snažím dostat i do scénářů," dodává advokátka i scenáristka Soudní síně Renáta Názlerová.