Mafián z Paneláku je pro Bártu srdeční záležitostí: Za co je Kordiak dodnes vděčný?

Jeho návrat potěšil všechny fanoušky.

Návrat postavy Milana Kordiaka do Paneláku je významným momentem pro televizi, pro tvůrce seriálu, pro fanoušky, ale pochopitelně i pro herce Alexandra Bártu. Ten v souvislosti se svým návratem do seriálu poskytl i krátký rozhovor, ve kterém přiznal, že do dnešního dne je postavě sexi mafiána velmi vděčný.

1. Do Paneláku se vracíte po několika letech. Jak to vnímáte?
Vnímám to velmi pozitivně, protože Panelák byl větší televizní projekt, ve kterém jsem účinkoval. Je to pro mě i návrat k mým televizním začátkům a je to projekt, který jsem měl opravdu rád. Těším se, že mohu být jeho součástí i po letech.

2. Jak vzniklo obnovení vaší spolupráce se seriálem Panelák?
Já to vnímám tak, že jsem s TV JOJ nikdy nepřestal spolupracovat, respektive jsem byl vždy otevřený spolupráci. Po delší etapě, kterou jsem tady zažil, se mi zažádala změna. Tak jsem využil nabídku, kterou jsem dostal od konkurence. Moje účinkování tak bylo spjato s konkurencí. Ale nikdy jsem neměl pocit, že bych s JOJ přestal komunikovat. Neznamenalo to pro mě uzavřenou kapitolu ve stylu, že se tam už nikdy nevrátím. Vnímal jsem to tak, že ta spolupráce se neskončila. Co se týče obnovení spolupráce s Panelákem, oslovil mě Andy Kraus, jestli bych neměl chuť se podílet na pokračování Paneláku.

3. Těšíte se, že vás Andy opět oslovil?
Musím říci, že určitě ano. Zájem ze strany tvůrců mě potěšil. Setkali jsme se, bavili jsme se o tom a řekl mi, že si dělal rešerši na téma, zda by si diváci přáli, aby se Milan Kordiak vrátil. Tato moje postava byla mimořádně oblíbená, takže odpověď byla ano.

4. Co pro vás znamená úkol Milana Kordiaka?
Na to je jednoznačná odpověď. Milan Kordiak je postava, kterou jsem dostal na začátku Paneláku a tím, že to byl můj větší televizní projekt, tak znamená pro mě hodně. Skrze tuhle postavu mne měli možnost televizní diváci poznat jako herce. To, že se to těšilo takovému úspěchu, to těší i mě.

​5. Prozradíte nám, jak návrat Kordiaka v ději zamíchá karty?
Neřeknu, protože nevím. (Smích)

Podívejte se na jeden z rozhovorů s Alexandrem Bártou v přiloženém videu!

Všechny epizody Paneláku najdete v našem bezplatném archivu!