Titanic - madonna

Zpěvačka Madonna jako DiCapriova milenka? 10 pikantérií, které jste o Titaniku nevěděli!

Velkofilm je dodnes plný překvapení.

Na světě vznikají každoročně tisíce filmů, ale ne každý z nich má tu čest zařadit se k těm nejlepším, nejvelkolepějším a najkultovejším filmovým skvostům, které se do naší paměti nenávratně vryjí na dlouhá desetiletí. Romantický příběh zasazen do historických reálií lodi, která byla svého času největší na světě, a její cestující s vlastními příběhy na pozadí největší námořní katastrofy v historii lidstva, nenechal nikoho z nás chladným. Na film o legendární zaoceánské lodi, jejíž první plavba byla zároveň i tou poslední, jsme se podívali snad všichni. Smutný osud Titanicu se rozhodl zfilmovat vynikající režisér James Cameron. Děj se točil kolem dvou hlavních postav - mladičké Rose z vyšší společnosti a chudého malíře Jacka Dawsona. Ačkoliv neexistují žádné důkazy o tom, že se celý příběh odehrál i ve skutečnosti, tak jak ho popsal nezapomenutelný film, diváci si ho tak oblíbili, až nakonec získal neuvěřitelných 11 Oscarů v nejrozličnějších kategoriích. I po téměř 20 letech mu v žebříčcích nejnavštěvovanějších filmů patří druhé místo, hned po Cameronově dalším veledílu - Avatarovi.

S každým velkofilmem je spojených i množství zajímavostí, o nichž mnozí z nás neměli ani tušení. Rozhodli jsme se vám přinést 10 nejlepších:

1. James Cameron se až po napsání fiktivní postavy Jacka Dawsona dozvěděl, že existoval i skutečný J. Dawson, který v Titanicu pracoval a zemřel.
2. "Plivací" scény, ve kterých si spolu romanticky zaplivali Jack s Rose, byly čistě improvizované.
3. Když Jack kreslil skicu s nahou Rose, v záběru ve skutečnosti nebyly ruky Leonarda DiCapria, ale samotného režiséra, Jamese Camerona.
4. Celý film stál více peněz, než by stálo kompletní postavení původního Titanicu.
5. Když se během finálové líbací scény setká Rose s Jackem ve velkém sále, hodiny ukazují čas 02:20, což je přesný čas potopení Titanicu.
6. Roli hlavní hrdinky Rose původně zvažovala i Madonna. Umíte si ji představit po boku zamilovaného Jacka?
7. Ani sladký Leonardo DiCaprio neměl roli jistou. Může za ni děkovat J. Cameronovi. Studio chtělo původně obsadit Toma Cruise či Brada Pitta.
8. James Cameron byl jedním z posledních, kteří mohli vrak Titanicu vidět. Dnes je již potopená loď pod ochranou UNESCA.
9. Pro potřeby natáčení filmu nechal režisér postavit věrnou kopii lodě. Každému detailu věnoval maximální pozornost.
10. Kate Winslet byla jednou z mála, která během náročného natáčení ve studené vodě nenosila neopren. Díky tomu skončila se zápalem plic.

Tagy: Titanic

Sledujeme sociální sítě