Zabi nudu

Jak zabít nudu, když prší? Tipy, jak zabavit děti

Fantazii se meze nekladou...

Venku prší a vy nevíte, co už byste svým dětem podsunuli? Celý den se jim věnovat nemůžete, telku nechcete pouštět nadlouho, knížka už nezabírá... Jak zabít nudu, když prší a to dokonce několik dní za sebou? Nenechte si zkazit ani takový čas - můžete podpořit kreativitu a šikovnost u svého dítěte. Můžete spolu vařit, péct. Udělejte si bunkr a "domácí" piknik. Zahrajte si karty, nebo jakoukoliv jinou společenskou hru. Naučte se společně něco nového, skládejte puzzle, vyrobte si papírové letadélko...

Existuje množství věcí, které se dají dělat během deštivého dne, jen netřeba podlehnout lenosti a pohodlnosti. Někdy stačí dát dítěti potřebné věci, začít spolu s ním a když ho to chytne, získáte opět čas pro sebe. Někdy i na hodiny.

Máme pro vás tři nápady, které jsme si sami vyzkoušely a zafungovaly perfektně. Jsou jednoduché, nestojí vás hodně a často se zabaví při tom i rodiče. Ve všech postupech se shodou okolností objevila i tavná pistole, která má opravdu široké možnosti využití. Od výroby ozdob, přes připevnění lišt až po malé opravy v domácnosti. Přitom taková pomůcka mnoho nestojí.

Jak zabít nudu, když prší?

1. Měkoučký smajlík na rozveselení

Zdroj: www.lepsiden.sk

Určitě má vaše dítě oblíbeného plyšáka. Co takhle si udělat vlastního a dokonce smajlíka, ať je v deštivém počasí vesele? Zde je jednoduchý postup podle knížky Zabij nudu.

Budete potřebovat: žlutou chundelatou látku, barevné látky na oči, ústa, zuby a pod., polštářovou výplň, nůžky, tavnou pistoli.

1. Na žlutou látku si naznačte dva kruhy. Nejlépe si pomůžete, když si vytvoříte "kružítko" ze šňůrky a fixy. Kreslete na tu stranu látky, která bude uvnitř polštáře.
2. Velikost kruhů si zvolte podle toho, jak velký chcete mít polštář. Oba kruhy vystřihněte.
3. Lepidlo z tavné pistole nanášejte při okraji postupně, aby neuschlo dříve, než přiložíte druhou část látky. Nechte si malý otvor, přes který polštář obrátíte naruby.
4. Z hnědé látky si vystřihněte oči a ústa, z růžové jazyk, příp. z jiných barev části potřebné k super smajlíku. Můžete si je také předkreslit fixem. Jednotlivé části nalepte na správná místa.
5. Nyní polštář vyplňte a zalepte i otvor.

2. Chrlič papírových ohňů

Zdroj: www.lepsiden.sk

Tuto ohnivou dračí hlavu chrlícího plameny zvládnou opravdu i menší děti a téměř nic vás to nestojí.

Budete potřebovat: rolku z toaletního papíru, temperu, štětec, krepový papír (červený, žlutý a oranžový), nůžky, lepidlo na papír, dvě plstěné kuličky, dvě nalepovací oči a lepidlo v tavné pistoli.

1. Rolku z toaletního papíru natřete temperovou barvou červeně a nechte dobře zaschnout.
2. Z krepového papíru nastříhejte asi 1,5 cm široké proužky.
3. Nalepte je na okraj jedné poloviny rolky, zevnitř. Střídejte barvy. Proužky pak zkraťte na délku asi 15 až 20 cm.
4. Na dvě plstěné kuličky přilepte tavnou pistolí očka, to celé pak nalepte na horní stranu role.

3. Handmade obal na mobil

Zdroj: www.lepsiden.sk

A ještě jeden super návod ze zmiňované knížky Zabij nudu. Víte, jak spolu souvisí pití mléka, žehlička a mobilní telefon? Z krabice od mléka si s pomocí žehličky vyrobíte originální obal na telefon!

Budete potřebovat: krabici od mléka, barevnou látku, černou hrubší látku, plochou krejčovskou gumičku, samolepicí pásku, nůžky, tužku, tavnou pistoli, žehličku.

1. Z krabice od mléka si vystřihněte všechny součásti obalu podle svého telefonu.
2. Čáry, podle kterých budete stříhat, si naznačte na barevnou část kartonu.
3. Dvě úzké části položte 2 mm od sebe a širší část s ostrou hranou položte asi o 1,5 cm dál. Přelepte samolepicí páskou a otočte tak, aby stříbrná část papíru byla nahoře.
4. Na papír si položte barevnou látku a přežehlete žehličkou. Látka se na papír "přižehlí" bez lepidla rovnoměrně a bez hrbolků.
5. Lepicí pásku odstraňte. Rohy látky vystřihněte a okraje opět přežehlete i z druhé strany. Stejný postup opakujte i u zbývající široké části.
6. Na tu v rozích přilepte černou gumičku, která bude držet telefon. Gumičku nalepte i podél krajní úzké části.
7. "Vnitřní" stranu obalu oblepte černým filcem.
8. Na krajní úzkou část (na které je zvenku gumička) přilepte samostatnou část s gumičkami na rozích - lepte to pouze na tu jednu část, aby se dal obal poskládat a vytvořil tak stojan na mobil.

Tagy: Zabi nudu

Sledujeme sociální sítě