Starý byt potřebuje radikální předělávku: Jak si s ním poradí architekt Bali?

Nebude to mít jednoduché...

Nové bydlení se přesunulo za poslední období asi nejdále od Bratislavy - vycestovali jsme do Prešova, kde hledá domov paní Jarka, která se sem chce přestěhovat z Košic. Chtěla by se nastěhovat spolu s její mámou do nového, hlavně aby tam nebylo moc práce. Měl by to být třípokojový byt v rozloze kolem 70 metrů čtverečních a cenově do 110 tisíc eur. V nabídkách byl i sympatický byteček blízko centra - jen pět minut pěšky od něj. Mělo to malý, ale řešitelný háček - byt je momentálně v původním stavu, ale architekt Bali přišel s návrhem předělávky, v jejímž rámci by paní Jarka ani její maminka nemuseli hnout ani prstem.

Začal zostra. "Dispozici jsem neměnil. Je to panel, s tím se moc velké zázraky dělat nedají. Ale dispozice je na panelák v pořádku, až na ten umakart, ten jde ven," říká Bali, který nejen odstranil umakart, ale dokonce zvětšil prostor koupelny a otočil vstupy do koupelny a na toaletu. "Propojil jsem kuchyň s obývákem tak, že bych vytvořil takový otvůrek, konzultoval jsem to již se statikem, mělo by to jít," říká architekt dál. Tam ale jeho změny nekončí: "Malý kumbál jsem odstranil, je nevětratelný a dostal jsem tak honosnější vstup, dvířka do kuchyně jsou tak umístěny víc prakticky."

Taková předělávka by stála přibližně 15-20 tisíc eur. S cenou bytu 74 tisíc eur se teda v pohodě vejdou do rozpočtu paní Jarky. Vybere si právě tuto nabídku?

Podívejte se na video a nezapomeňte, že pořad Nové bydlení můžete sledovat v neděli v 18:00 na JOJ Family!