Nova zahrada slimak

Radíme zahrádkářům: Chcete se zbavit škůdců?

Poradíme vám několik triků.

Přinášíme vám několik triků, díky nimž bude vaše zahrada vypadat dobře v každém ročním období. Nechte se inspirovat zahradními odborníky: Martinem Čurdem, Jardou Laššákem, Martou Szalaiovou a jejich zručným týmem:

  1. Plechový obrubník proti slimákům: Jeho zahnutý horní okraj představuje měkkýšům nepředstavitelnou překážku. Díky tomu zůstane vaše zelí nebo salát bez kazů.
  1. Gabion: Vyrobte si praktickou samonosnou zídku: Pomocí dřeva a kamenů si můžete vyrobit pěkné sezení ve vaší zahradě. Můžete z něj také postavit zdi a odizolovat nějakou část zahrady.

  1. Suchá zídka: Štěrk a kámen patří do zahrady. Z kamene se dají dělat různé prvky: Například suchá zídka z kulatých kamenů, nebo vsadíte na jistotu a zídku budete stavět z ostře hraných kusů a to například z vápence, andezitu, dioritu, břidlice nebo pískovce. Výhodou suchý zídky je, že nepotřebujete žádný pojivový materiál.
  1. Ochrana proti škůdcům například obalečům nebo pilatce: lepových pás zabraňuje hmyzu, aby se dostal do kloubu stromů a tam mu poškozoval. Jde o hmyz, který přezimoval v půdě a bude se chtít dostat do koruny stromu. Tento pás můžete dostat v jakémkoliv běžném zahradnictví.

Sledujte pořad Nová zahrada na JOJ Family každou neděli v 7:35, naučte se různé triky od zahradních odborníků a nechte se inspirovat, jak si vylepšit možná právě tu vaši!