Mišo Sabo to řekl narovinu: Na TENTO módní mýtus už konečně zapomeňte!

Rozhlasového a televizního moderátora známe i jako porotce z relace Nákupní maniačky a faktem je, že k módě má nejenže blízký vztah, ale jí i rozumí. Rozhodně však nepatří k těm, kteří by ve jménu módy bezhlavě vyhazovali peníze. Právě naopak!

Moderátor Mišo Sabo je mimo jiné známy i tím, že myslí velmi ekologicky. Separuje odpad, je odpůrcem jednorázových plastových nádobí, igelitek či brček, angažuje se v úklidu v přírodě a podporuje recyklovanou módu. Právě módní průmysl je totiž jedním z největších znečišťovatelů životního prostředí. Proto ho zlobí, že mnoho lidí (zejména žen) stále jaksi věří módnímu mýtu, že na každé speciální příležitosti bychom měli být oblečeni úplně jinak. "Tento outfit jsem měl i na předávání cen OTO. Inspiroval jsem se Lujzou Garajovou Schramekovou, která přišla letos na OTA v stejných šatech, ve kterých si loni převzala sošku. Ony tam měly na Otovi takovou mezihru s Kristínkou Tormovou, že vlastně povýšily pro někoho možná módní faux pas na zero waste (pozn. red. - bez odpadu), že recyklujeme věci. Je to strašná pravda. Kdo to kdy řekl, kde to bylo napsáno, že musím jít do společnosti pouze v nových outfitech. Že se nemůžeme dvakrát ukázat v tomtéž. Řekl jsem si, že: Lujzo, sakra, máš pravdu," řekl po finále Miss Slovensko 2019.

Lujza Garajová Schrameková Herečka Lujza Garajová Schrameková zrecyklovala svoj outfit z minuloročného udeľovania cien OTO (vľavo) a v obmenenej verzii si ho obliekla aj tento rok. Zdroj: Profimedia

Tagy: Michal Sabo