NM Ultraviolet

Známe barvu roku 2018: Módě a designu bude kralovat mystika a originalita!

Jaký odstín by nám nejbližších 12 měsíců neměl chybět?

Svět módy, kosmetiky a designu na sklonku roku vždy napjatě očekává, která barva se stane na příštích 12 měsíců tou nejlepší. Rok co rok ji na základě vnitřních analýz určuje společnost Pantone a ze dne na den jí přischne celospolečensky nejvýznamnější úkol. Odborníci z firmy Pantone pro rok 2018 posadili na piedestal barev odstín Ultraviolet. Nápaditá, dramatická, provokativní a podněcující k smýšlení. To jsou přídavná jména, kterými můžeme charakterizovat odstín Ultraviolet. Podle Pantone osvětluje cestu k tomu, co teprve přijde. Komunikuje originálnost a vizionářské myšlení, které nás nasměruje do budoucnosti. Tato barva zároveň symbolizuje tajemství vesmíru. Obrovská a nekončící noční obloha je pro nás symbolem, že možné je všechno. Inspiruje nás a žene vpřed.

Zdroj: Pinterest

Tato barva navíc odjakživa symbolizovala invenčnost. Vzpomeňme si na hudební ikony jako David Bowie či Jimi Hendrix. Byli to právě oni, kteří přinesli křiklavě fialovou do popředí pop kultury jako projev své individuality. Ruku v ruce s tím kráčí i experimentování. Podněcuje jednotlivce, aby se nebáli být jedineční. Aby po sobě něco zanechali. Z historického hlediska se tato barva spojovala s duchovními a mystickými záležitostmi. V mnoha kulturách je však i barvou smutku.

Zdroj: Pinterest

Jak odstín Ultraviolet vnést do našich šatníků a kombinovat s tím, co už máme? Pokud se nebojíte experimentovat s barvami, vyzkoušejte jednu z následujících tří kombinací. V případě, že chcete trošku zjemnit extravaganci fialové, oblečte si ji se světlemodrými kousky. Chcete outfitu dodat co nejvíce romantiky, kombinujte Ultraviolet s odstíny fuchsiové a pudrově růžové. Pokud ale chcete šokovat své okolí, slaďte fialovou s barvou z opačné strany spektra - s světležlutý či s horčivovou. Doplňte bílou a jste hotová. Jste v módě spíše konzervativní, ale ultraviolet chcete nosit i vy? V tom případě si v tomto tónu pořiďte například kabelku, lodičky či lak na nehty.

Zdroj: Pinterest