Obtěžují vás hlodavce a hmyz? Víme, jak se jich účinně zbavíte jednou provždy!

Super tipy máme od opravdového odborníka.

Příchod léta a teplého období se nejen na chalupách spojuje s hrozbou napadení hlodavci a nepříjemným hmyzem. Zatímco v zimě všechny tyto živočichy tak trochu hybernují a od našich obydlí se drží poměrně daleko, v letních měsících jsou často nezvanými hosty. Jak s nimi účinně bojovat? "Nejčastěji se na chalupách vyskytují hlodavce. Základním klepcom je klepec na krysy. Nejideálnější je to umístit do deratizačních staničky. Jednoduše se zaklopí, je od ní klíček a je pod kontrolou. Jako návnady do klepců doporučuji oříšky nebo pamlsky pro pejsky. Musíme si ale hlavně uvědomit, kde se nacházíme. Pokud v našem okolí není žádný ořech, tak zde myši mají jinou potravu a je třeba jim dát i jinou návnadu. Měli jsme například případ, kdy nám myška žrala tatranky. Na nic jiného nešla, pouze na tatranky. Měli jsme potkana, který nic jiného nepřijímal, jen meloun," prozradil odborník na deratizaci a dezinsekci Marek Holeš. Na větší chalupu třeba podle jeho slov umístit okolo 6-8 deratizačních staniček. Ideální je, pokud se umístí kolem domu nasměrované otvory ke stěně. Myši a potkani totiž špatně vidí a většinou se pohybují při stěnách.

Zdroj: TV JOJ

Stále rozšířenější noční můrou je však nepříjemný hmyz, který nám může dát pořádně zabrat. "Štěnice ložní je nyní největší problém. Proto je třeba vždy kontrolovat věci, které se přinášejí na chalupu. Pokud se již na chalupu přinese a zahnízdí, je velmi obtížné ji zlikvidovat. Známe chemický, nechemický nebo kombinovaný zásah. Nechemický zásah je vysoké zmrazení nebo vysoká teplota. Na likvidaci ho třeba několikrát opakovat. Kombinovaný je využití vysoké teploty a chemikálie. A pak je ještě čistě chemický zásah. Ale musí to určitě udělat odborník," zhodnotil.

Zdroj: TV JOJ

Další skvělé tipy a všechny epizody pořadu Na chalupě najdete i v našem bezplatném archivu!

Tagy: Na chalupě

Tato stránka používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam soubory cookie. Jejím používáním s tímto vyjadřujete souhlas. Další informace.