Skvělá zpráva od Zuzky Sabolové: Obrovské překvapení je na spadnutí, má to ale háček!

Stará láska nerezaví.

Oblíbená specialistka z Mojí mámy Zuzka Sabolová má poslední týdny plné ruce práce. Do jejího života přišla příjemná změna, kterou původně neplánovala. Útulné bistro v centru Bratislavy, jehož byla donedávna spolumajitelkou, je už sice od dubna minulostí, ale v současnosti svítá na jeho znovuzrození. "Děláme novou restauraci, už náš čtvrtý projekt. Tentokrát je to ale mimo centra, budeme se muset mnoho věcí naučit, poznat nové zákazníky," prozrazuje oblíbená specialistka, která zůstane i nadále věrná úspěšnému konceptu. Restaurace tak bude opět zaměřena na lehkou, středomořskou kuchyni s důrazem na těstoviny. "Rozdíl v konceptu je kromě změny lokality a zákaznické základny i v tom, že tentokrát chceme dát důraz na snídaně a obědy, kdežto předtím jsme byli zaměřeni spíše na večeře. Bude tedy méně alkoholu, ale o to více jídla a o to víc se na to těším," vysvětluje Zuzka.

Jediným problémem, se kterým se musí oblíbená specialistka spolu se svým týmem bořit, jsou byrokratické překážky a legislativa na Slovensku. "My jsme všichni připraveni, těšíme se, ale nemůžeme otevřít, protože čekáme na jisté povolení, jako jsou otevírací hodiny, hygienické věci a živnostenské záležitosti, všichni se k tomu musí vyjádřit. Mají na to své lhůty, toto jediné nás brzdí," pokračuje specialistka, která je již spolu s kuchařem na všechno připravená a doufá, že koncem října bude moci přivítat první hosty a s příchodem listopadu odstartuje ostrý provoz.

Nové zařízení Zuzky bude otevřeno od časného rána do odpoledních hodin, chtěli to přizpůsobit pracovní době okolních byznys center. "Pokud bude zájem, víme otevřít na požádání i večer, případně uspořádat různé jiné akce přes víkend. Všichni jsou vítáni a doufám, že přijdou i hosté z centra, kteří to budou mít trochu od ruky. Alkohol tam budeme mít, klidně přijďte," těší se na staré i nové zákazníky Zuzka. Už nyní je jisté, že otestovat Zuzčiny gastronomické know-how bude rozhodně stát za to přesně tak, jak to bylo v minulosti v dnes již neexistujícím bistru v centru Bratislavy.