Opálený a plný nových inspirací: Korbelič se vrátil z exotické dovolené jako jiný člověk!

Co nového se naučil oblíbený specialista?

Jen před pár dny docestoval z exotické dovolené a v současnosti již dobronzova opálený naplno zařezává v Mojí mámě. Řeč je o oblíbeném specialistovi Martinovi Korbeličovi, který se teprve nedávno vrátil z oddechově-pracovní dovolené na Srí Lance. Kromě odpočinku stihl ochutnat skvělé koření, zažít zajímavou chuť ovoce a zkusit perfektní jídla. Díky pestrému programu mu tři týdny uběhly jako voda. "Mám velmi rád asijské, indické a kari chutě. Bylo tam toho hodně. Každá kuchyně byla minimálně na standardní úrovni, všude to mělo svou chuť a nápad," prozrazuje Martin. Co ho ale překvapilo nejvíce, byla chuť různých druhů ovoce. S ovocem z našich supermarketů se to podle Martina nedalo ani porovnat. "Od manga až po banány, chuť ovoce byla úplně jiná, než ta, které chodí k nám," pokračuje Korbelič.

Specialista okusil kromě ovoce a koření také ajurvédské léčivé mastičky. Nohy ho rovněž zavedli i do spicy zahrady. V ní uviděl na vlastní oči, jak rostou kořeniny. Zážitky ale neskončily jen při obdivu a teorii. Martin si totiž na vlastní kůži vyzkoušel vaření v jedné srílanské rodině. "Byl to velký zážitek. Dělal jsem tam seafood - polévku, langusty i krevety. Tam netřeba mnoho vymýšlet, všechny produkty mají svou kvalitu a chuť," vysvětluje oblíbený specialista. Na oplátku od místních zas ochutnal jejich vlastní kari a domácí speciality.

Z třítýdenní dovolené se vrátil nejen s novými surovinami, ale zejména s novými zážitky a kuchařskými dovednostmi. "Různé druhy koření použiji i doma. Nepodařilo se mi sem sice přinést autentickou chuť, výjimečnost, čerstvost koření a surovin, zato triky a nápady ano," chválí si Martin pobyt na Srí Lance. Věříme, že novými tipy a triky inspiruje i všechny diváky v Moji mámě.

Sledujte premiérovou epizodu pořadu Moje máma vaří lépe než tvoje dnes v 18:00 na JOJ Family!