Michal překonal dvakrát rakovinu a jde dál: Jeho přístup je příkladem pro všechny!

Jak byste reagovali vy?

V Mojí mámě si nejnověji získali vaše obrovské sympatie i zamilovaní Michal s Radkou, kteří se sice znají teprve pár měsíců, ale v naší kuchyni jim to ladí skvěle. Oba srší pozitivní energií a chutí bojovat. Michal ale už dvakrát bojoval i v reálném životě, a to s tou nejzákeřnější nemocí - rakovinou. "Poprvé šlo o rakovinu varlete a podruhé o lymfatickou uzlinu na ledvině. Před dvěma lety byla první operace. Po roce a půl se mi to vrátilo s tím, že to bylo už třetí stádium metastáz, takže to byla i operace i chemoterapie," říká Michal.

Navzdory nepřízni osudu se 29-letý mladík ani na chvíli nevzdal, právě naopak. "Když jsem to zjistil, tak jsem se zeptal, že okey, jak jdeme řešit situaci. Řekli mi, že se nemám čeho bát. Jediné, co je, že je riziko, že bych nemusel mít děti. Nikdy jsem nebyl zoufalý. Bylo to jako chřipka, vyléčíme a jdeme dál. Vše se podařilo, fungujeme úplně v pohodě a přítelkyně se nemá na co stěžovat," konstatuje s úsměvem.

Moja mama - Radka a Michal Moja mama - Radka a Michal Zdroj: joj.sk

​Michal se nevzdává už odmalička. "Už když jsem měl jeden rok, musel jsem jít na operaci, narodil jsem se bez varlat a pak jsem normálně fungoval. Akorát jsem každému říkal, že nemohu jít na kolo," směje se Michal a stejně si přeje, aby to tak vnímali i ostatní. "Touto cestou chci říct všem, co mají problémy s touto nemocí, je potřebné to brát jako chřipku. Proběhne léčba a jde se dál," pokračuje.

Základem je podle něj změnit život od základů přesně jako on. Ještě před pár lety žil a pracoval v Rakousku a měl dlouholetý vztah, dokud se ze dne na den nevzal pryč. Dnes je ale mnohem šťastnější, hezčí a silnější než kdykoliv předtím, ačkoli vydělával velmi slušně. "Změnil jsem úplně všechno, co se dá. Pomáhají mi to v tom i lidé v mém okolí, od rodiny až po šéfa a přítelkyni," vysvětluje mladík. Michal přesně ví, co bylo příčinou spuštění rakoviny v jeho případě. Za všechno může někdejší hektický způsob života. Za týden spal někdy jen chabých 20 hodin. Z Michalova životního postoje by si měli brát příklad všichni, nejen ti, kteří trpí touto zákeřnou nemocí.

Sledujte Michala v premiérové ​​epizodě Moje matka vaří lépe než tvá dnes o 18:00 na JOJ Family!