Hadači se již další pokuty nebojí: S černým humorem opět na velmi tenkém ledě!

Takto vnímají celou situaci.

Humor není jen kořením života, ale i hlavní a nedílnou součástí oblíbeného pořadu Inkognito. Výsledkem je vždy lavina lehčích, ale i pořádně ostrých a "černých" vtipů, které dodávají relaci to správné koření. Zdá se ale, že humorné ladění pořad a konkrétně vtipy o amputacích jeden z našich diváků sebral až příliš vážně. Výsledkem byla pokuta za vtipnou kaši v březnové epizodě ve výši 3319 eur, kterou se před více než měsícem rozhodla udělit Rada pro vysílání a retransmisi.

Podle Rady se zmíněné vtipy mohly dotknout našich hendikepovaných spoluobčanů. Zmíněné slova, která zazněly z úst několika protagonistů programu, neměly za cíl útočit na kohokoli lidskou důstojnost. Úloha vtipů a našeho pořadu je jednoznačná - zabavit všechny diváky bez rozdílu.

Maroš Kramár tancuje ako jednonohý Maroš Kramár tancuje ako jednonohý Zdroj: joj.sk

S odstupem času si tuto pokutu naši hadači podali i přímo v Inkognite. Všechno to odstartovali další nevinné žerty, které si mezi sebou dělali Čeky a Maroš Kramár. Nejprve chtěl Čeky stoupnout na Marošovou imaginární dřevěnou nohu, ale vtom se rychle zamrazil a vzpomněl si na to, že za takové neslušné žerty mohou být opět potrestáni. Vtom se ho Maroš zeptal, zda nemohou být vtipy alespoň na svůj vlastní účet a vzpomněl si přitom na nedávné setkání s handicapovaným kamarádem. "Já jsem byl minule s takovým olympionikem na vozíčku. Kolik mi ten vtipů vyprávěl, neskutečné. Smál se na tom a přesně říkal, proč nás za to buzerují, když my si z toho děláme největší srandu," řekl Maroš a jeho kolegové s ním pouze souhlasili. Podle Miša je humor ten nejlepší způsobem, jak bojovat s jakýmkoliv handicapem. Maroš jeho slova jen potvrdil, když vyšel na pódium a znázornil, jak tančí jednonohí. Pak si vzpomněl na další příhodu z východního Slovenska: "Já jsem v Snině moderoval romský festival a říkal jsem vtipy o Romech. Vajda z hlediska zakřičel: A o gadžech nevíš?" Maroš, tedy pochopitelně nedostal žádnou nakládačku a navíc má všechny lidi stejně rád bez ohledu na jejich handicap či jiné odlišnosti.

Tagy: Inkognito