Trpkou zkušenost z autonehody překonal po svém: Návod Čekyho, který skutečně funguje!

Vyzkoušejte to i vy.

Hudebník Marián Čekovský strávil toto léto se svou největší láskou. Spojil své dvě obrovské vášně - lásku k motorkám a zpěv. Pod jeho ruce se totiž nedávno dostala další dvojkolesová mašina, díky které je doprava po Bratislavě a cesta na natáčení pořadu Inkognito mnohem jednodušší a "bezzápchová". "V souvislosti s dopravní situací v hlavním městě, ale i ve městě, ze kterého pocházím, je nejlepší dopravní prostředek ten, kterému se říká motocykl," vysvětluje Čeky. Jízda na motorce je pro něj ten největší relax, kdy se snaží naplno vypnout a užívat si jen jízdu a slunce.

Motocykl ale není jediný dopravní prostředek, kterým se Čeky dopravuje na Inkognito. Z východu do Bratislavy se často přesouvá letadlem. "Chodím letadlem, protože cestovat jiným způsobem přes Slovensko, když se náhlím za prací, by bylo velmi riskantní a náročné," vysvětluje oblíbený hudebník. K letadlu má přitom Čeky blízký vztah nejen jako pasažér, protože se i stále učí aktivně létat. "Mám takovou ambici, aby mozek nezlenivel. Stále je se co učit. Létání je velmi bezpečné a potkám kopec zajímavých lidí ráno i cestou zpět," pokračuje Čeky, který si létání užívá nejen jako cestující, ale i jako pilot.

Inkognito - Marian Ceky Cekovsky motorka Inkognito - Marian Ceky Cekovsky motorka Zdroj: joj.sk

Hudebník zažil největší strach v automobilu, když byl v mládí účastníkem dopravní nehody. Z této události si vzal velké ponaučení a dnes má strach už "jen" z lidské hlouposti. Životní zkušenosti ho zároveň naučili, jak se se strachem co nejlépe poprat. "Je potřebné ho překonávat způsobem, jaký umí každý nejlépe. Jistě bych to nedělal tak, že se budu bát ještě více. Je třeba mít respekt a vědět, na co mám a na co nemám. Strach se musí překonat tím, že se mu postavíme čelem. Nyní se snažím z ničeho se nevyděsit. Je třeba mít míru, aby nenastal stres, neboť od strachu člověk udělá zbytečně moc kiksů," dodává Čeky, který každému doporučuje zachovat při každé možné příležitosti chladnou hlavu.

Sledujte archiv pořadu Inkognito u nás na webu.