Ze sladké vášně je dnes zajímavý byznys: Studenková by se uživila i bez herectví!

Uhodli byste Zdenkino další zajímavé povolání?

Největší stálicí Inkognita je již od jeho vzniku oblíbená herečka Zdena Studenková, bez které si pořad už ani neumíme představit. Ne každý ale ví, že Zdenka stíhá vedle náročné práci v divadle a v televizi šéfovat i vlastní cukrářské výrobně, jejíž je spolumajitelkou. Není žádná náhoda, že skončila právě v této přesladký oblasti podnikání. "Klidně bych se tím věděla uživit, jsem velmi dobrá kuchařka i cukrářka. Nejsem ale vyučená, nemám zručnost a řemeslo, takže bych například nevěděla tak krásně ozdobit dort a podobně," říká herečka.

Zdenka si bez problémů poradí ve výběru zákusků a v tom, jak mají vypadat. "Prostě stokrát raději si upeču jakýkoliv domácí koláček, než kdybych si měla koupit cokoliv na benzínové pumpě. Jím všechno a vím upéct vše i kynuté buchty," prozrazuje Studenková, která výpéka jen doma. V cukrářské výrobně totiž mají na slovo vzaté odborníky. Před Vánocemi například pekli vánoční koláčky podle receptury Zdenčini mámy.

I tyto Vánoce si tak Zdenka doma pekla sama, ačkoli mnohem méně druhů zákusků než v minulosti. "Časem zjišťujeme, že není třeba tolik druhů, protože pak se tím ohazujeme. Tyto Vánoce budou jen vanilkové rohlíčky a perníčky, upeču jeden dort a hotovo. Asi se to bude redukovat," říká profesionální hádačka.

Na Zdenku Studenkovou se můžete těšit v oblíbeném Inkognite i v roce 2017.