Hororový zážitek známé herečky: Teror přes internet a pronásledování psychopatku!

Být slavným někdy opravdu není jednoduché. Své o tom ví i krásná herečka Vlastina Svátková, která se o tom před časem přesvědčila na vlastní kůži. Zažila totiž psychické terorizování a pronásledování od jisté fanynky.

Hororový příběh herečky Vlastiny Svátkové se začal velmi nevinně a jak sama přiznala na sociální síti, nikdy by jí nenapadlo, že se jí něco takového může stát. Když loni vydala knihu Prostor pro duši, setkala se s obrovským úspěchem. Sympatická blondýnka se setkávala s množstvím pozitivních reakcí a zřejmě i na základě toho se rozhodla absolvovat pětiletý terapeutický výcvik u těch nejlepších profesorů z oblasti psychiatrie. Přestože se netoužila i reálně stát terapeutkou, chtěla se z této oblasti naučit co nejvíce. Paradoxně, největší lekci nedostala během přednášek od profesorů, ale od 24- leté dívky. "Viděla jsem ji třikrát v životě. Neseděla jsem s ní na kávičce, nepozvala jsem si ji domů a ani se nestala mou kamarádkou. Zato přišla vlakem na každou veřejnou akci, kde jsem vystupovala, přišla za mnou a celá se třásla tak, že nebyla schopna mluvit. A tak jsem mluvila já, aby řeč nestála. Aby se necítila trapně. Pak jsem ji objala, aby se uvolnila. Od tohoto momentu mi psala čím dál tím častěji," začala Vlastina své vyprávění.

Svérázná dívka na svém profilu na sociální síti zveřejňovala koláže, na kterých byla spolu s Vlastinou a všude psala, že jsou spřízněné duše. Herečka si s ní psala, věnovala jí pozornost, ale po čase zjistila, že mladé Slovence věnuje jaksi příliš mnoho času. A tak jí slušně vysvětlila, že jí neví a nemůže pomoci. Navrhla jí ale, že jí doporučí nějakého odborníka. Jenže tehdy se začalo skutečné peklo. "Přišel ještě větší nátlak. Vydírání. A tak jsem si ji na sociálních sítích zablokovala. Vytvářela si ale stále nové a nové profily, označovala mě na videích, ve kterých se vyhrožovala, že spáchá sebevraždu. Hltala léky, fotila se jako pláče, jak je zoufalá a psala, že už nechce žít," zavzpomínala. Když jí napsala, že by měla vyhledat odbornou pomoc, ještě více se to vystupňovalo. "Psala mi několik mailů denně, později přidala i listy do vlastních rukou, v nichž psala, že nechápe, proč by měla být u mě na posledním místě, když si koupila mou knihu a přišla na autogramiádu. Později jsem zjistila, že přede mnou tři roky pronásledovala jinou terapeutku," vysvětlila Svátková.

Zažíváte i vy kyberšikanu? Podívejte, jak se můžete bránit:

Jelikož situace již byla neúnosná, rozhodla se krásná Vlastina konat radikálně a na mladou ženu podala trestní oznámení. Jak to už ale chodí, podobné případy se vyšetřují a řeší poměrně těžko. "Policie ji navštívila doma, domluvila jí, ale ona se na tom jen smála, protože věděla, že jí to všechno projde. Pokud se nevyhrožovala, že vám fyzicky ublíží, není to trestný čin. Jak vlastně hodnotit přestupek spáchán ve virtuálním světě? I nad tím si policie láme hlavu. A tak mají psychopati, nebo jim říkejme lidé s poruchou osobnosti, neomezený prostor k omezování svobody dalších lidí," dodala.

Zabraňte krádeži identity či teroru na internetu! Takto si nastavíte soukromí na Facebooku: