Jozef Pátrovič: Bůh mi řekl, že vyhraju!

Energický důchodce nás zaskočil už mezi dveřmi.

Když jsme se vybrali do Prievidze za panem Pátrovičem, byli jsme připraveni téměř na všechno. Energický důchodce už před kamerami ukázal, čeho je schopný, ale to, jak nás přivítal hned mezi dveřmi věru zaskočilo i nás.

"Bůh řídí celý vesmír, sto miliard těles. Některé jsou větší než naše Země," řekl na úvod Pátrovič. Naštěstí pan Pátrovič nepatří k těm, kteří by víru druhým vnucovali, a tak jsme mohli klidně usednout k rozhovoru. I když... po chvíli byla otázka víry opět na talíři...

"Protože my známe, Genesis, kniha Genesis, Bůh stvořil svět za 6 dní a na sedmý den odpočíval," poučoval nás umělec. Zároveň ale řekl, že nechce nikoho ovlivňovat. To už se ale naše debata dostala až k azbestu, proti kterému vitální důchodce bojuje již neuvěřitelných 37 let. Jak konkrétně, to jsme se nedozvěděli, ale jisté je, že na to školu nemá, na to má zkušenosti a dar shora.

A dar shora nemá pouze na boj proti azbestu! "Já mám takové silné podvědomí, že mně to všechno registruje ta hlava sama," tvrdí. Čiperný sedmdesátník ale nezůstává pouze při svém podvědomí. Sám sebe intenzivně vnímá v kontextu osudu Ježíše Krista.

"Bojím se pýchy, pokory se nebojím. Mě někdo urazí, poděkuju se mu a jdu dál. Odpouštím mu tak, jak to dělal i Ježíš Kristus," dodal. Dokonce i své účinkování v show Česko Slovensko má talent přirovnává k životní pouti Spasitele.

Prý to byl právě Bůh, kdo mu řekl, že on vyhraje. Pan Pátrovič tomu věří. Jeho víra je silná a neoblomná. Bůh mu dává sílu, znalosti a radí mu. I proto nám prozradil své životní krédo. "Bude tak, jak řekne Bůh."

Sledujte show Česko Slovensko má talent zdarma v našem archivu!