Prošlé maso anebo kuchařova pomsta: Junior a Marcel o katastrofách české gastronomie!

Poznáváte to i vy?

Ke Gabovi Kocákovi a jeho pořadu 15 min. KUCHAŘ přicházejí další hosté, které příliš představovat netřeba. Moderátoři Junior a Marcel jsou u sebe doma proslulými kuchaři. Junior má k vaření blízko i v pořadu Moje máma vaří lépe než tvoje, kde se dennodenně setkává s lepšími, ale i horšími kuchařskými mistry. Oba moderátoři se ale shodují na tom, že největší kuchařské umění spočívá ve vyladenosti receptů. Moderátoři přiznávají, že i jim se sem-tam přihodí různé kuchařské katastrofy, přesně jako v každé dobré rodině. Junior například již dvakrát vyhodil jídlo raději do koše. Jinak na tom není ani kolega Marcel. "Pamětní bylo, když jsme měli novou mikrovlnnou troubu a já jsem se tam pokoušel udělat králičí stehno. Dopadlo to tak, že i kdybychom tam hodili dvě dýmovnice, bylo by tam méně kouře," vzpomíná dnes už s úsměvem Marcel.

Moderátoři nám stihli prozradit i pár skvělých "gastro" tipů, které se dají na Slovensku skvěle aplikovat. "Pokud náhodou potřebujete koupit v akci kuřecí maso s nálepkou před spotřebou, nezoufejte, můžete to stále vyladit. Stačí med a kari. Med je lepkavý, takže už nevíte, že to bylo lepkavé a kari přebije všechno," radí Junior. My jen doufáme, že si tento tip nikdo nevezme k srdci a raději všichni zůstaneme u osvědčené kvalitě a čerstvém mase.

Další tip, který můžeme použít v každé průměrné a podprůměrné restauraci, nám prozradil Marcel: "Dávejte si zásadně tajemství šéfkuchaře. Usnadníte tím kuchyni. Použijí všechny zásoby, se kterými si nevěděli rady." Junior si zase vzpomněl, jak z duše nesnáší lečo a speciálne, když se nachází v takzvané kapse. Při pomyšlení na všechny selské placky přeložené hnusnou bramborovou plackou hrubou na vypáleném oleji, přeloženo čtyřmi kousky masa s extra pikantním lečem ho až otřáslo. I toto je ale bohužel stále v mnoha restauracích realita.

Nikdo z nich ale nechce lidi poučovat. "Vařte, jak chcete, domácí, slovenské recepty z domácích surovin a všechno bude ok," uzavírají moderátoři svůj gastro souhrn. V pořadu 15 min. kuchař rozhodně žádné stereotypy nehrozí. Těšte se na kopec zábavy a originální recepty s Juniorem, Marcelem a Gabem.

Sledujte pořad 15 min. KUCHAŘ i v našem bezplatném archivu!